Αξιοθέατα

Κοντινά Αξιοθέατα

Εξερευνήστε τα καλύτερα κοντινά αξιοθέατα στα Νέα Βρασνά, για να προγραμματίσετε την επίσκεψη σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Θα χαρούμε να σας παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες εάν χρειαστεί.

Καταρράκτες Βαρβάρας

Ο καταρράκτες της Βαρβάρας βρίσκονται μόλις 20 χλμ νότια από τα Νέα Βρασνά. Δύο καταπληκτικοί καταρράκτες σε ένα καταπράσινο δάσος γεμάτο φλαμουριές, οξιές και αγριοφουντουκιές.

Αμμουλιανή

Η Αμμουλιανή είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στον κόλπο του Άθω, μόλις 35 χιλιόμετρα νότια από τα Νέα Βρασνά. Η πρόσβαση στην Αμμουλιανή γίνεται μέσω του λιμανιού της Τρυπητής με πλοίο.

Στάγειρα

Τα Στάγειρα, βρίσκονται περίπου 15 χλμ νότια από τα Νέα Βρασνά, κοντά στο χωριό Ολυμπιάδα. Αυτή η αρχαία πόλη, που ιδρύθηκε το έτος 655 π.Χ., είναι η γενέτειρα του φιλόσοφου Αριστοτέλη.

Αμφίπολη

Ο Λέων της Αμφίπολης αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του 4ου αιώνα π.Χ. Βρίσκεται σε απόσταση 15χλμ ανατολικά των Νέων Βρασνών λίγο πριν τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα.

Ρήχειος Ποταμός

Η πανέμορφη κοιλάδα των Μακεδονικών Τεμπών, μόλις 5χλμ δυτικά από τα Νέα Βρασνά στολίζεται από την αιώνια παρουσία του Ρήχιου ποταμού, ενός από τα παλαιότερα ποτάμια της Ελλάδας.

Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου

Το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε μετά το 2ο μισό του 16ου αιώνα, με την καταπληκτική θέα στον Στρυμονικό κόλπο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το χωριό Ασπροβάλτα.

Λίμνη Βόλβη

Η λίμνη Βόλβη απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από τα Νέα Βρασνά με κατεύθυνση δυτικά. Ο υγοβιότοπος της λίμνης Βόλβης, που προστατεύεται από τη Σύμβαση Ramsar και το δίκτυο Natura 2000, είναι ευκαιρία για μια γρήγορη επαφή με τη φύση.

Λίμνη Κερκίνη

Η λίμνη Κερκίνη απέχει περίπου 120 χλμ από τα Νέα Βρασνά με κατεύθυνση βόρεια. Προσφέρει όμορφες υπαίθριες δραστηριότητες για τους επισκέπτες, όπως παρατήρηση πουλιών και ιππασία.

Άγιον Όρος

Το Άγιο Όρος απέχει περίπου 65 χιλιόμετρα με κατεύθυνση νότια από τα Νέα Βρασνά. Μπορείτε να κάνετε μια 3ωρη κρουαζιέρα στη χερσόνησο του Άθω και να θαυμάσετε τα περισσότερα από τα μοναδικά μοναστήρια. Μη χάσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Σπήλαιο Αλιστράτης

Το Σπήλαιο της Αλιστράτης, απέχει περίπου 70 χλμ από τα Νέα Βρασνά με κατεύθυνση ανατολικά. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης, που γοητεύει τους επισκέπτες με την εκπληκτική ποικιλία των σχηματισμών του.

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά από τα Νέα Βρασνά, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Η πόλη φημίζεται για την ιστορία της, τη γαστρονομία της και τα μεγάλα εμπορικά της κέντρα.

Καβάλα

Η Καβάλα είναι μια πόλη χτισμένη δίπλα στο Αιγαίο Πέλαγος, περίπου 80 χλμ με κατεύθυνση ανατολικά από τα Νέα Βρασνά. Κάντε μια βόλτα στην παλιά πόλη και απολαύστε το πιο εμβληματικό μνημείο: τις Καμάρες, το μεγάλο τοξωτό υδραγωγείο.